Република България ■ Община Стара Загора

Вие се намирате в: Начало Новини Старозагорски ученици влязоха в местния парламент за един час

Старозагорски ученици влязоха в местния парламент за един час

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

Ученици от СОУ „Максим Горки" в Стара Загора станаха общински съветници за един учебен час. Десетокласниците се запознаха с административното устройство на двете институции, които съставят местното самоуправление, като получиха и любопитни факти от председателя на Общинския съвет Емил Христов.
„Старозагорският общински съвет е скучен!", подчерта Христов. „Това беше и целта, която си поставихме с колегите – да няма нецензурни думи, да няма конфликти, а всичко важно да бъде обсъждано внимателно по време на заседанията на Постоянните комисии, а не да се случва в залата", уточни той, като добави, че благодарение на хармоничната работа между Общината и Общинския съвет – Стара Загора се развива и нещата се случват.
Емил Христов представи не само работата на председателят на местния парламент, но и правата и задълженията на общинските съветници и какъв е редът за внасяне на предложение и вземането на решение след това.
Изнесеният урок бе по инициатива на директора на Руската гимназия Мариана Пенчева, която преподава „Етика и право" на десетокласници в четири паралелки.

12. 05. 2015 г.