Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Даряват спортни уреди на психиатричната болница в Раднево

Даряват спортни уреди на психиатричната болница в Раднево

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

На 2 септември /сряда/, от 11 часа ще бъде направено дарение на спортни уреди на Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов" в Раднево. Безвъзмездното дело е по инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивния център по зависимости към Община Стара Загора.
Дарението ще връчат Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора и председател на ОбСНВ, както и Радост Овагимян - секретар на ОбСНВ и ръководител на ПИЦ по зависимости. Д-р Владимир Трънов - управител на Държавната психиатрична болница ще получи велоергометри, дъмбели и комплекти ракети за федербал, на стойност 622 лв. Уредите са предназначени за VІ мъжко отделение с началник д-р Иван Добринов. В него се лекуват пациенти с психични проблеми, породени от зависимости към психоактивни вещества - за да се превърне желанието им да спортуват в най-доброто хапче и шанс да са полезни за себе си и близките си.
Средствата за спортните уреди бяха събрани в рамките на Благотворителната дарителска кампания „Творителница на добродетели – с дар за надежда и живот без зависимости", която стартира на 26 юни 2015 г, с благотворителен базар за ръчно изработени цветни дарове и вкусотии „Панаир на добрината". Всеки присъстващ можеше да закупи арт предмети, рисунки, картички, украшения и вкусни кулинарни творения и така да направи своето дарение в полза на обявените каузи.

1. 09. 2015 г