Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Фоторепортер на БТА с голямата награда на Есенния фотографски салон в Стара Загора

Фоторепортер на БТА с голямата награда на Есенния фотографски салон в Стара Загора

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

Фоторепортерът на БТА Атанас Жеков е носител на голямата награда на Есенния фотографски салон, който беше открит снощи в галерия "Байер" в Стара Загора.
За фотографията си „Надежда", той получи плакет и 150 лв., с които дари надежда на семейство от Гълъбово, пострадало при наводненията.
Втората награда е за Ренета Кирилова с фотографията „Моят свят" , а носител на трета награда е Бетина Тодорова от Стара Загора. Наградата на Община Стара Загора отиде при Галин Рачев за творбата му „Р.S. защото мечтите се нуждаят от път и вълшебно моливче...".
В 4-я фотографски салон участват 26 автори от страната с общо 35 творби, селекционирани от жури. Събитието е включено в културния календар на Община Стара Загора и се провежда с цел представяне на идеи, проекти и реализации от областта на фотографията. То популяризира фотографията като средство за творческа изява, художествено виждане и стимулира публичен интерес към нейните изразни средства, твърдят организаторите.
Творбите ще останат в галерията до 15 ноември (неделя) 2015 г.
03.11.2015 г.