Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Кметът на Стара Загора изпрати съболезнователен адрес до френския посланик у нас

Кметът на Стара Загора изпрати съболезнователен адрес до френския посланик у нас

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров изпрати съболезнователен адрес до посланика на Република Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан по повод драматичните събития във френската столица от 13-ти ноември.
„Любимият на милиони хора по света град Париж стана обект на безпрецедентна терористична атака, която шокира демократичната общност в цял свят. Това посегателство върху невинни човешки животи е атака срещу всички нас, срещу свободата, демокрацията и толерантността", пише в адреса.
В него се изразява искрено възмущение от бруталния терористичен акт, извършен в сърцето на християнска Европа. „Не одобрявам и отричам напълно подобен вид насилие за разрешаването на каквато и да е криза, или какъвто и да е проблем. Изказвам моите най-дълбоки съболезнования към близките, роднините и приятелите на загиналите, където и по света да са те. Бог да прости невинните жертви в Париж!", пише кметът на Стара Загора.
Той изразява убеждение, че Франция не е сама в трагедията, а великият френски народ ще съумее да се справи с драматичната ситуация.

14.11.2015 г.