Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и кметове в общината положиха тържествена клетва

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и кметове в общината положиха тържествена клетва

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, общинските съветници и избраните кметове на 37-те населени места в общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност. Това стана по време на първото тържествено заседание на Общински съвет – Стара Загора, мандат 2015-2019 г., водено от областния управител на област Стара Загора Георги Ранов.
Новите градски старейшини и кметовете се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от старозагорска община и да работят за тяхното благоденствие.
Новоизбраните общински съветници получиха удостоверенията си от председателя на ОИК Теодора Крумова и положиха подписи под клетвените си листове. Те получиха благословия за успех в бъдните си дела с тържествен водосвет, отслужен от отец Михаил. В залата прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Обединена Европа.
Процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет беше проведена тайно, под ръководството на най-възрастния общински съветник Кольо Димов. В комисията участваха предложени от политическите партии членове - Димо Димитров и Таньо Брайков от ПП ГЕРБ, Николай Овчаров от Реформаторския блок, Даниела Лекина от БСП – Лява България, Явор Гънчев от Народен съюз, Гергана Микова от НФСБ, Илия Златев от ПП АБВ, Стефко Борисов от ПП ДПС и Ивета Лазарова от Истината за Стара Загора.
Първото заседание на новия Общински съвет ръководи новоизбраният стар председател на ОбС Емил Христов, за когото гласуваха 40 общински съветници, 5 бяха против, а 6 бюлетини бяха невалидни. „В последния мандат успяхме да преодолеем противопоставянето и разделението между нас. Но хората сега очакват повече от нас. Онова , което доскоро беше достатъчно, за да постигнем успехи, вече не е. Нека нашата различност бъде основа за постигане на най-добри решения за нашата община", призова Емил Христов.
За зам.председатели бяха избрани Методи Пенчев от коалиция „Народен съюз", Румен Димитров от РБ и Даниела Лекина от БСП – Лява България
На първото заседание беше избрана и Временна комисия за промени в правилника за дейността на общинския съвет.


05.11.2015 г.