Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Коледното дърво в Стара Загора заблестя в светлина

Коледното дърво в Стара Загора заблестя в светлина

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


На площада пред община Стара Загора тази вечер Дядо Коледа, насочи магическия жезъл и запали светлинките на красивата 17-метрова ела, издигната до пилоните с флаговете на България, Европейския съюз и Общината. Вълнуващия момент на сцената споделиха заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, които поздравиха присъстващите от името на кмета Живко Тодоров. Те пожелаха във всеки дом да има много веселие, празнично настроение, много мир и много спокойствие за всички жители на Стара Загора, за да бъде градът това, което всички искат.
Край Коледното дърво, в очакване на белобрадия старец, се събраха стотици нетърпеливи деца, заедно с техните родители. В празничния концерт-спектакъл „В приказния град", в любими на децата герои от „Вълшебникът от Оз", „Котаракът в чизми", „Вълкът и седемте козлета", „Звездичко", „Коледна звезда", „Фолклорна магия" и „Пинокио", се превъплътиха актьорите от Държавен куклен театър - Стара Загора и Държавна опера- Стара Загора. В програмата участваха и танцьорите от Общински фолклорен ансамбъл „Загоре", уникалните гласове на Вокална студия „Траяна глас", малките таланти от Детска театрална студия при ДКТ Стара Загора и Детска театрална школа при Център за наука, култура и изкуство –Стара Загора.
На площада присъстваха зам.-кметът Йордан Николов, председателят на ОбС Емил Христов, общински съветници, представители на общинската администрация и много граждани. Вълнуващата вечер завърши с празнични илюминации и разноцветни фойерверки.
В очакване на Бъдни вечер и Коледа, правите улици на Стара Загора и публичните места в централната градска част са празнично осветени и украсени с коледни декорации. Стотици разноцветни лампички светят примамливо в очакване на любимия на малки и големи празник.


04.12.2015 г.