Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Оперни артисти пеят на пътниците в градския транспорт в Стара Загора

Оперни артисти пеят на пътниците в градския транспорт в Стара Загора

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Оперни артисти от Държавна опера Стара Загора поздравиха днес пътниците в старозагорски автобус с известни любовни арии от „Кармен“, „Винчеро“ от Турандот,  Арията на Давидо и Ана от „Веселата вдовица“, и емблематичната "Наздравица" от „Травиата“, които донесоха приятна изненада и добро настроение на пътуващите.

Инициативата е коледен подарък към старозагорци от Община Стара Загора и трупата на Държавната опера.

"Като влязох, в първия момент не разбрах какво става, но е невероятно", сподели 20-годишният Атанас Иванов. "Донесохте ми радост", така определи случващото се Веселина Авионова. "Съжалих за другия човек, че се качи в следващия рейс и пропусна да чуе това", каза 68-годишният Георги Иванов. Възрастна дама пък си пожела подобни музикални изпълнения да са по-чести.

Старозагорци посрещат новогодишните и коледни празници с изцяло обновен тролейбусен и автобусен транспорт. От утре, 18-ти декември, последните нови автобуси, които ще заместят напълно старите возила, ще тръгнат и по градските линии с номера - 6, 12, 13, 20, 33, 44, 62, 64 и 65. Новите автобуси - 50 единични и 5-съчленени за нуждите на градския транспорт бяха закупени с европейски средства, осигурени безвъзмездно по Опepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe", чрез проекта за модернизиране на градския транспорт на Стара Загора.

С помощта на Радио Стара Загора са осигурени 2,5 часа с Коледни песни, изпълнени на различни езици, които ще звучат в автобусните коли, за да създават празнично настроение у хората, по време на пътуването.

17.12.2015 г.