Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Отличиха наградените в конкурсите „Моят свят без насилие“

Отличиха наградените в конкурсите „Моят свят без насилие“

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


Общо 40 деца от различни старозагорски училища, с различен социален статус и етнос на възраст от 8 до 18 години, се включиха в обявените от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора конкурси за есе и рисунка по темата „Моят свят без насилие". Конкурсът за рисунка привлече таланта на 33 деца, а 7 старозагорчета изразиха желанията си за мирен свят чрез писаното слово. С творбите си децата излъчват своите послания и изразяват с цвят творческия си импулс.
Рисунките са изложени до 11-ти декември във фоайето на Народно читалище „Св. Климент Охридски" в Стара Загора. Изложбата е заключителен етап на традиционна лятна програма ,,Ваканция 2015" на комисията. Тя е една от мерките за повишаване сигурността на децата и превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните. Чрез нея се насърчава детското и младежко участие и формирането на устойчива гражданска позиция с изграждане на позитивни модели на отговорно поведение, смятат от Местната комисия.
Деца, родители, учители, представители на институции, ръководители на школи и центрове за работа с деца, партньори на местната комисия и приятели, се събраха на откриването на изложбата в залата на читалището. След празнична програма на възпитаниците на читалището, зам.-кметът на Община Стара Загора и председател на МКБППМН Иванка Сотирова, и областният управител Георги Ранов, поздравиха присъстващите и отличиха наградените.
Всички млади хора - участници в конкурсите получиха грамоти и награди. Отличени в конкурса за есе бяха Стоян Буюклиев на 17 г. и Иванна Русева на 16 г. от ПГСАГ „Л. Байер". В конкурса за рисунка призьорите са:
I възрастова група
Християна Патрикова 8 г. ШИИ„Родина"
Александра Костадинова 8 г., 11 ОУ „ Н. Лилиев"
Никола Стефанов 8 г. ШИИ„Родина"
II възрастова група
Ивелин Монев 12 г. ШИИ„Родина"
III възрастова група
Росица Попова 16 г. ПГОХ ,,Р. Княгиня"
Радост Памукова 16 г. ПГОХ ,,Р. Княгиня"
Мария Стефанова 17 г. ДДЛРГ ,,Българка"

 

DSC04168j DSC04179j DSC04103
09.12.2015 г.