Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Политическите сили не постигнаха съгласие за състава на СИК в Козаревец, община Стара Загора

Политическите сили не постигнаха съгласие за състава на СИК в Козаревец, община Стара Загора

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


Политическите сили не се разбраха за състава на секционната избирателна комисия на територията на кметство Козаревец, община Стара Загора, където на 13 март 2016 г. ще бъдат произведени избори за кмет на кметство. От поканените парламентарно представени партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание, в консултациите участваха представители на „ГЕРБ", „БСП Лява България", „ДПС" и „Патриотичен фронт".
От БСП и от ДПС изявиха едновременно претенции за секретарското място в СИК, което доведе до провал на консултациите. В срок до 12.00 ч. в петък, 04.02.2016 г., политическите партии и коалици трябва да представят предложенията си за състава на СИК, както на електронен, така и на хартиен носител, пред Общинската избирателна комисия.
Секретарят на общината Делян Иванов уточни, че кметът Живко Тодоров в нормативно установения срок 11.02.2016 г., ще представи в ОИК документите за назначаване на състава на секционната избирателна комисия на територията на кметство Козаревец. Общинската избирателна комисия в Стара Загора следва да назначи състава на СИК за изборите в селото.
Новите избори там се налагат заради равния брой гласове – по 44, които получиха на балотажа на 01.11.2015 г. кадидатите на ГЕРБ Ганчо Иванов и на БСП Димитрина Димитрова.
03.02.2016 г.