Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Пребазираната Втора ясла ще бъде посещавана от 75 деца

Пребазираната Втора ясла ще бъде посещавана от 75 деца

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


С тържествен водосвет за здраве и благоденствие днес в центъра на Стара Загора беше открита пребазираната детска ясла №2 „Синчец", която ще бъде посещавана от 75 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи. Съществуващото от 50 години детско заведение сега е настанено в цялостно ремонтираната и обзаведена бивша сграда на Центъра за научно и техническо творчество. Към нея е изградена и нова част, за да отговаря яслата на всички съвременни изисквания. Разгънатата застроена площ е 1700 кв. м.
Инвестиционният проект на Община Стара Загора за цялостния ремонт, изграждането на допълнителни помещения, обзавеждането и пребазирането е на стойност малко над 1 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „СК – Айтос".
През последните 4 години всички детски ясли в града бяха обновени и ремонтирани, с изключение на ясла № 8, чийто ремонт предстои през следващата година. „С това се реализира пълен цикъл на цялостно ремонтиране и обзавеждане на детските ясли в Стара Загора. На финала са и ремонтните дейности за детските градини. С това изпълняваме обещанието на кмета Живко Тодоров за цялостно обновление на образователната инфраструктура", каза при откриването днес ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.
„Създаването на атмосфера на сигурна и спокойна среда, както и екипът от професионалисти са гаранция за повишаване качеството на обучение на децата", сподели директорът Христина Димова. На откриването днес присъстваха още заместник-кметовете Красимира Чахова, инж. Янчо Калоянов, Веска Узунова – директор на дирекция "Строителство и инвестиции", арх.Виктория Грозева, Добромир Дерменджиев и други представители на общинската администрация, на изпълнителя и много родители.
Преди време кметът Живко Тодоров сподели, че след пребазирането на яслата, теренът на старата сграда ще бъде разчистен и по всяка вероятност на това място ще бъде обособено междублоково пространство със зелени площи.


15.12.2015 г.