Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Снегът в старозагорска община не създаде сериозни проблеми

Снегът в старозагорска община не създаде сериозни проблеми

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


Снегът в старозагорската община не създаде сериозни проблеми, основните пътище са разчистени, няколко села в района на запад от Старозагорските минерални бани са без електричество.
Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. Снегонавявания са се образували край селата Оряховица, Дълбоки и Руманя, но няма закъсали автомобили или бедстващи хора, съобщават от 5-те екипа на звено „Инспекторат" към Община Стара Загора, които контролират ситуацията в района. В момента екип на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи" пътува по сигнал към х. „Морулей". Туристите оттам са успели да се приберат сами, пътят все още се разчиства, съобщи Валери Иванов. Той уточни че на 80 % до момента е разчистено навсякъде и в града. Работят всички състави на административните бюра, които се грижат за проходимостта на тротоарите и местата около автобусните спирки. Снеговалежът спря, очаква се до края на светлата част от деня градът да бъде изчистен напълно. 
Навсякъде в града автобусите се движат и изпълняват обичайните си маршрути. Тази сутрин два тролея са закъсали в района на операта, но са били изтеглени и се движат нормално, съобщи управителят на общинското дружество Димитър Авджиев.
Снегът създаде проблеми за автобусния транспорт, който все още не се движи към селата Казанка и Остра могила. Автобус е закъсал тази сутрин на обръщалото в с. Борилово. В този район има скъсан електропровод и екипи на ЕВН работят за отстраняване на повредата.
17.01.2016г.