Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Стара Загора е част от националната инициатива „Откривай България“

Стара Загора е част от националната инициатива „Откривай България“

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

 

Стара Загора е поканена от Българската национална телевизия да стане част от 13-те български града, които ще са емблеми за Детската Евровизия 2015. Националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ е по повод домакинството на страната ни на престижното международно музикално предизвикателство, което ще се проведе през ноември в столицата. Тя ще представи изложба на картини, на които ще бъдат показани най-популярните места от Стара Загора, Казанлък, Пловдив, Бургас, София, Велико Търново, Габрово, Варна, Ловеч, Русе, Шумен, Белоградчик и Благоевград. Художествените пана ще бъдат включени в обща експозиция в зала „Арена Армеец ", а по-късно в луксозен каталог, издаден от БНТ. Организаторите планират и пътуваща изложба, която да мине през 13-те български града. Броят на избраните населени места не е случаен. България е 13-ият домакин на Детската Евровизия , а градовете са богати на културни и природни забележителности.
От кампанията е част и известният български художник Иван Яхнаджиев , който подготвя 13-те идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015 за всеки от градовете, включени в инициативата. Старозагорски художник и деца от града ще трябва да нарисуват емблематична и любима забележителност, с която да бъде представен града в националната изложба.
Все още се избира място за провеждане на паралелните мероприятия около Детската Евровизия. Община Стара Загора приканва всички възпитаници на детските градини и училищата на територията й да се включат в кампанията и да открият България. Към момента се водят разговори с местното ръководство на Съюза на българските художници, за да бъде избран художник и обект, за да бъде представена Стара Загора по възможно най-добрия начин.

17. 08. 2015 г