Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Новини Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Ще положа много усилия хората да усетят грижа от страна на общината

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Ще положа много усилия хората да усетят грижа от страна на общината

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


„Резултатите от изминалите избори са много добри и благодаря на всички хора, които ни подкрепиха. Трябва да работим много сериозно, за да оправдаем гласуваното ни доверие". Това каза Живко Тодоров, който спечели втори кметски мандат в Стара Загора, с подкрепата на 79 % от гласоподавателите. Той поздрави всички кандидати за кметове в Стара Загора и посочи, че в нито един момент не си е позволил да наруши добрия тон по време на кампанията.
„Искам общинска администрация да работи по-стегнато и с по-добро отношение към гражданите. Затова ще има промени на всички нива. Виждам необходимостта да се работи с друго темпо. Екипът, на който ще заложа няма да е партиен, а ще бъде основан на качествата на всеки един човек", категоричен бе Живко Тодоров. Той подчерта, че предстоят важни неща за Стара Загора. „Ще се стремим да спечелим най-голям процент от европейските средства през следващия програмен период. Чрез тях ще се решат много от проблемите на града".
„ГЕРБ ще издигне кандидатурата на Емил Христов за председател на Общинския съвет, който заемаше поста и през мандат 2011-2015 г., посочи Живко Тодоров. В ОбС ще търсим консенсус, въпреки голямата група на ГЕРБ, която е от 27 души. Ще работим с всички", категоричен бе той.
„Програмата на Живко Тодоров е програма на ГЕРБ. Ще подкрепим всички негови предложения и инициативи", подчерта общинският председател на партията Емил Христов. „Няма да се капсулираме, ще търсим диалог и съдействие от всички партии в местния парламент. Ще се стремим целият експертен потенциал на Стара Загора да подпомага работата на Общинския съвет".
„През изминалия мандат направихме много неща за някои от малките населени места, през следващите четири години ще насочим усилията си към други", посочи кметът на Стара Загора. „Проблем е, че градските общини не могат да кандидатстват по програмата за развитие на селските райони, а ние имаме 51 села. Въпреки всичко ще положа много усилия хората да усетят грижа от страна на общината".

27.10.2015