Република България ■ Община Стара Загора


Банер


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Банер
Банер

Приют за животни

Банер


ОП Околна среда

Банер


БанерВие се намирате в: Начало Предстоящи прояви VI-то ОУ „Свети Никола“ в Стара Загора празнува 175-та си годишнина

VI-то ОУ „Свети Никола“ в Стара Загора празнува 175-та си годишнина

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл


Шесто основно училище „Свети Никола" в Стара Загора отбелязва 175-та си годишнина с разнообразна програма от дейности и събития. Тя е насочена към обединяването на поколения старозагорци, носещи искрата на извора от знания в първото светско училище в града – Светиниколското.
Първообразът на първото взаимно новобългарско светско училище все още тлее в историята, за да напомня за важните неща – уважение към науката и стремеж към развитие и образование, твърди директорът Дарина Гайдарова. 175 години са изминали от първите занятия и от думите, изречени от даскал Атанас Иванов - "От туй слънце за града ни прогледнаха много граждани и се приготвиха искрени, деятелни дейци за битвите".
Проявите от програмата започват на 1 март и завършват на 28-ми март с тържествен концерт в Държавна опера – Стара Загора.

1 март 2016 г., 13.30 ч. – Театрална постановка на учениците от III „а" и III „б" класове от Шесто основно училище „Свети Никола", гр. Стара загора – „Непобедимата дружина" в Куклен театър – Стара Загора.
8 март 2016 г., 18.00 ч. – „Дъга от мечти" – изложба на ученически рисунки в РБ „Захарий Княжески".
9 март 2016 г., 17.30 ч. – „Старите занаяти" – изложба на учениците от випуск IV клас във фоайето на училището.
9 март 2016 г., 18.00 ч. – Родителска среща за родителите на бъдещите първокласници в актовата зала на училището.
11 март 2016 г., 18.00 ч. – Четвъртокласниците и техните учители канят бъдещите първокласници в „Работилница за сръчковци" във физкултурния салон на училището.
28 март 2016 г., 18.00 ч. – Тържествен концерт в Държавна опера – Стара Загора, посветен на 175-годишнината от създаването на Светиниколското училище.

VI OU Sv. Nikola

24.02.2016 г.