Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Архив новини Инициативата „Аз съм бъдещето. Пази ме!” стартира в Стара Загора

Инициативата „Аз съм бъдещето. Пази ме!” стартира в Стара Загора


Инициативата „Аз съм бъдещето. Пази ме!" бе обявена днес на пресконференция в Стара Загора. Тя е подкрепена от републиканските шампиони по автомобилизъм Георги Петров и Николай Диков, от Красимира и Иван Иванови – родители на малкия Паоло, фирми и обществени организации.
Кампанията стартира с отпечатването на 5 хил. броя ароматизатори за коли, с посланието „Аз съм бъдещето. Пази ме!". Голяма част от тях са раздадени на таксиметровите автомобили в Стара Загора, автобусите и тролейбусите от градския транспорт. Организаторите ще предоставят материали и на всички органи на реда, на автосервизи и др.
„Целта на кампанията е да обедини усилията на много хора и да предизвика дебат за безопасността на движение по пътищата", подчерта Николай Диков. Важно е тези разговори да не спират и да не отшумяват до всяко следващо нещастие. Благодарим за изключителната подкрепа на ACS Consulting и „АСОРТ" – Георги Петров, на всички които се включиха с труда и идеите си за реализирането на тази инициатива".
„Подкрепям кампанията, защото е много лесно да подминеш един проблем, подчерта Красимира Иванова. „Важно е да има постоянна дискусия, която да доведе до това да бъдем по-толерантни на пътя, по-внимателни и отговорни.
Отпечатаните ароматизатори за коли са само първата стъпка от мащабна кампания, която ще продължи с други инициативи през следващите месеци".
Организаторите се обърнаха към всички организации, институции и фирми да бъдат ангажирани с този проблем. „Сега е времето от годината когато се подготвят различни рекламни материали, затова призоваваме те да имат и социална насоченост. За целта проектът на логото „Аз съм бъдещето. Пази ме!" ще бъде качено в интернет и ще може да бъде използвано свободно за печатни материали. Ще бъде създадена и фейсбук група, в която ще се обсъждат идеи за различни инициативи на тема пътна безопасност", обясни Красимира Иванова.

IMG 2904
27.11.2014