Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Архив новини Кметът Живко Тодоров: Важно е самото общество да се научи да приема деца, които са в риск

Кметът Живко Тодоров: Важно е самото общество да се научи да приема деца, които са в риск

През новия програмен период предстои 180 млн. лв. по Регионална програма „Региони в растеж" да бъдат предоставени на общините. Стара Загора се включи много активно през изминалия програмен период чрез проекта „Деинституционализация на деца в риск посредством изграждане на Центрове за настаняване от семеен тип". Това каза в Стара Загора министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която заедно с кмета Живко Тодоров сложи началото на реализацията на втория етап на проекта - наемането на персонал и преместването на 100 деца в 7-те новопостроени къщички.
„Този проект беше много важен за нас, за да създадем добри условия за децата в риск, така че наистина те да могат да бъдат интегрирани от обществото. Много важно е самото общество да се научи да приема деца, които са в риск, с увреждания", подчерта кметът Живко Тодоров
„Благодаря на екипа на Министерство на регионалното развитие за това, че сме сред бенефициентите по програмата, тъй като нашата община е с най-голям брой социални заведения и домове, добави Тодоров.
Проектът „Деинституционализация на деца в риск посредством изграждане на Центрове за настаняване от семеен тип" е в размер на 4,8 лв. Осигурените средства за цялата страна за изминалия период са в размер на 105 млн. лв.
Къщичките от семеен тип и защитените жилища са изградени в едни от най-добрите локации във всяко населено място, в близост до медицински центрове, болници, детски градини, ясли, училища, така че децата да имат достъп до съответната среда, която им е необходима.

IMG 3149 IMG 3146 IMG 3145  IMG 3143 IMG 3128

5.12.2014 г.