Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Архив новини Община Стара Загора подписа Меморандум за сътрудничество в името на по-добрата комуникация с гражданите

Община Стара Загора подписа Меморандум за сътрудничество в името на по-добрата комуникация с гражданите


Община Стара Загора подписа Меморандум за сътрудничество със Сдружението с нестопанска цел „Моята еОбщина", създател на интернет-платформа за онлайн връзка между администрацията и гражданите. Меморандумът представя споразумението за сътрудничество и съвместна дейност с цел утвърждаване на взаимно уважение, толерантност и равнопоставеност между гражданското общество и Община Стара Загора, популяризиране и утвърждаване на добри практики за диалог и взаимодействие, насърчаване на гражданите към пряко участие за решаване на проблемите на местно ниво, както и в създаването на приоритети за бъдещо развитие на града.
Това съобщиха на съвместна пресконференция днес Милка Колдамова и Люба Петкова от сдружението, и общественият посредник Павлина Делчева.
Преди три месеца петчленният екип на СНЦ „Моята еОбщина" създаде и поддържа електронната услуга, която предостави безплатно на Общна Стара Загора и гражданите. Чрез платформата старозагорци подават въпроси, сигнали и предложения, свързани с работата на администрацията, като проследяват нейните действия, докато получат отговор или решение на проблемите си.
Единствената работеща електронна платформа за подаване на сигнали и получаване на реални резултати от тях, осигурява пълна прозрачност и предоставя обобщени резултати, статистика и анализи на предложенията. Община Стара Загора отговаря на въпросите, сигналите и предложенията, в нормативно определените срокове, както е описано в меморандума.
От сдружението обясниха, че започват надграждане на платформата с включването и на други институции като ВиК, „EVN България" и др. По идея на кмета Живко Тодоров може да се даде и възможност за обратна връзка при необходимост от допитване към старозагорци.
Електронната платформа до момента е посещавана10 546 пъти от 5033 отделни посетители, които са прегледали 59 352 страници. Тя е посетена от почти всяка държава като най-голям процент след България, са посещенията от Германия, САЩ и Англия. Средната продължителност на отделното посещение е била повече от 4 минути. Направени са 274 публикации, от които са приключени 217.

 

IMG 2446  IMG 2467

 

04.02.2014 г.