Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Архив прояви 650 участници и 100 български ястия ще се представят на Националния събор в Пряпорец

650 участници и 100 български ястия ще се представят на Националния събор в Пряпорец

Attention: open in a new window. PDFprintemail


На 13 юни, за пета поредна година, в местността „Мечи кладенец" край село Пряпорец ще пристигнат гости от цялата страна за участие в Националния събор на българския фолклор и българските традиционни ястия. Събитието, което само за няколко години, успя да се наложи като едно от най-атрактивните в община Стара Загора, ще започне в 10.00 часа. В него ще се изявят 650 участници от 49 колектива, идващи от 8 области в страна.
Съборът е с конкурсен характер и няма възрастови ограничения. В него традиционно участват певчески групи, индивидуални изпълнители, танцови групи и групи за изворен фолклор.
Тази година, в надпреварата за уникална гозба, рецепта, визия и вкус, ще се представят близо 100 български ястия, характерни за регионите, от където са участниците.
Отличените изпълнители ще бъдат наградени с дипломи и медали за първо, второ и трето място в съответните раздели.
Организатори на проявата, включена в културния календар на Община Стара Загора, са кметствата и читалищата в селата Пряпорец, Змейово и Борилово.

10. 06. 2015 г.