Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Архив прояви Старозагорските „Усмивки“ отбелязват 20-годишен юбилей

Старозагорските „Усмивки“ отбелязват 20-годишен юбилей

Attention: open in a new window. PDFprintemail


Концерт по повод 20-годишния юбилей на вокална студия „Усмивки" ще събере на сцената на Държавна опера, таланти от всякакви възрасти, преминали школата през годините. В петък /26 юни/, от 19.00 часа, стотици старозагорци ще запеят авторските песни на „Усмивки", събрани в три албума. Музиката им е дело на ръководителя и вокален педагог Жанина Янкулова, а текстовете - на Мая Дългъчева.
Вокалната студия "Усмивки", при Народно читалище „Родина" е създадена през 1995 година, а песните им са част от учебниците по музика от 1-и до 6-и клас, както и в помагалата за детските градини.
С младите таланти на школата работят още педагогът Елена Малитакова и хореографът Ромина Славова. Заедно с Жанина Янкулова, в момента обучават деца от 4 до 19 години, разделени в 3 възрастови групи. Вокалната студия е част от културния живот на Стара Загора. Носител е на множество награди от различни фестивали и конкурси у нас и в чужбина. През 2007 година „Усмивки" получават престижния приз „Икар" за ярки художествени постижения на регионално и национално ниво.

23. 06. 2015 г.