Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Новини Наградиха ръководителя на доброволците в Община Стара Загора

Наградиха ръководителя на доброволците в Община Стара Загора

Attention: open in a new window. PDFprintemail

Със заповед на гл.комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", ръководителят на Доброволното формирование към община Стара Загора инж. Валентин Георгиев получи награда в категория „Отличени" на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2015". Той е отличен по предложение на директора на Регионалната дирекция „ПБЗН" в Стара Загора комисар Стоян Колев за отличната съвместна работа с пожарникарите.
През лято 2015 доброволното формирование на Община Стара Загора участва в ликвидирането на 7 пожара, възникнали в района на града. Доброволците даваха съвместни дежурства с екипите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението". Доброволното формирование на общината наброява 60 души от Стара Загора и селата Старозагорски минерални бани, Калояновец, Могила и Памукчии. Всички доброволци са обучени по пожарогасителна дейност, безопасни и здравословни условия на труд, както и оказване на първа помощ на пострадали. С всеки един от тях кметът Живко Тодоров е сключил граждански договор.
В раздел „Контролна дейност – младши изпълнителни длъжности" беше отличен и друг старозагорец - огнеборецът Николай Йосифов, който работи в пожарната служба в ТЕЦ „Марица-изток 2".
Това стана по време на официалната церемония „Пожарникар на годината- 2015 година", която се проведе за 21-ва поредна година днес във Военния клуб в София.
На церемонията присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, главният секретар на МВР Георги Костов, председателят на БЧК Христо Григоров, както и бивши директори на ГД ПБЗН и цялото политическо и професионално ръководство на МВР. Всички победители бяха наградени от главния секретар на МВР и директора на ГД ПБЗН с писмена похвала.

160209 POJ 2015 18

 

09.02.2016 г.