Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Новини Политическите сили не постигнаха съгласие за състава на СИК в Козаревец, община Стара Загора

Политическите сили не постигнаха съгласие за състава на СИК в Козаревец, община Стара Загора

Attention: open in a new window. PDFprintemail


Политическите сили не се разбраха за състава на секционната избирателна комисия на територията на кметство Козаревец, община Стара Загора, където на 13 март 2016 г. ще бъдат произведени избори за кмет на кметство. От поканените парламентарно представени партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание, в консултациите участваха представители на „ГЕРБ", „БСП Лява България", „ДПС" и „Патриотичен фронт".
От БСП и от ДПС изявиха едновременно претенции за секретарското място в СИК, което доведе до провал на консултациите. В срок до 12.00 ч. в петък, 04.02.2016 г., политическите партии и коалици трябва да представят предложенията си за състава на СИК, както на електронен, така и на хартиен носител, пред Общинската избирателна комисия.
Секретарят на общината Делян Иванов уточни, че кметът Живко Тодоров в нормативно установения срок 11.02.2016 г., ще представи в ОИК документите за назначаване на състава на секционната избирателна комисия на територията на кметство Козаревец. Общинската избирателна комисия в Стара Загора следва да назначи състава на СИК за изборите в селото.
Новите избори там се налагат заради равния брой гласове – по 44, които получиха на балотажа на 01.11.2015 г. кадидатите на ГЕРБ Ганчо Иванов и на БСП Димитрина Димитрова.
03.02.2016 г.