Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Новини Възможности за развитие пред малкия и средния бизнес обсъдиха в Стара Загора

Възможности за развитие пред малкия и средния бизнес обсъдиха в Стара Загора

Attention: open in a new window. PDFprintemail

Днес в Стара Загора се проведе конференция на тема „Подпомагане на малкия и средния бизнес". Инициативата, за подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и за прилагане на активни мерки за стимулиране на предприемачеството, е на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.
„Още през миналата година по инициатива на Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, направихме един контракт с Мариета Захариева, изпълнителен директор на ИАНМСП, за да може Стара Загора да бъде на една от челните позиции при създаването на благоприятни условия за предприемачите. Община Стара Загора подкрепя и насърчава подобни инициативи, за да се развива региона", подчерта в приветствието си към гостите и участниците в конференцията зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.
Свое видео послание изпрати евродепутатът Ева Паунова. Тя представи добрите европейски практики за подпомагане на младите предприемачи в различните сфери и съответните европейски програми, които ги насърчават.
В конференцията в Стара Загора се включиха широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, и представители на местната и държавната власт. Бяха представени дейностите на Агенцията за насърчаване на българските предприятия, новите мерки в подкрепа намирането на външни пазари и партньори за българския бизнес.
Бяха представени възможности за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес от представители на „Сибанк", както и подробности за кандидатстване с проекти по Националния иновационен фонд. Презентирана бе и новата програма на ИАНМСП и Майкрософт България" „Модерният бизнес", която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия. Програма „Модерният бизнес" ще даде възможност на МСП да се възползват от безплатно внедряване на Office365. Обсъдени бяха и стъпките за финансиране и подкрепа на Старт ъп бизнеса.

12. 02. 2016 г.