Република България ■ Община Стара Загора


Banner


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner

Приют за животни

Banner


ОП Околна среда

Banner


BannerВие се намирате в: Начало Culture Традиционни празници и фестивали Национален младежки конкурс за поезия Веселин Ханчев

Национален младежки конкурс за поезия Веселин Ханчев

Attention: open in a new window. PDFprintemail

hanchev 

Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев"
Стара Загора

 Националният младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.

Конкурсът "Веселин Ханчев" се организира и провежда от Община Стара Загора, Библиотека "Родина" и Къща музей "Гео Милев". Участници в него могат да бъдат всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години за календарната година, които нямат издадена стихосбирка. Конкурсът е явен. Всеки кандидат може да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в 3 еднообразни екземпляра. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години. Присъждат се три награди, като първата е издаване на самостоятелна стихосбирка и връчване на приза Златното яйце; втора и трета награди, както и поощренията са парични премии. Резултатите от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев" ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници.

Материалите се изпращат с препоръчана кореспонденция, по е-mail или факс, придружени с точно посочени име, адрес, телефон и дата на раждане на участника, на посочените адреси:

Библиотека "Родина"
Адрес 6000 гр. Стара Загора, бул. „Руски" № 17
Телефон/факс (042) 603 950, 623 855, 630 113, GSM 0886 463 731
Електронна поща   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Интернет страница http://www.rodina-bg.org/hanchev/

или

Община Стара Загора
отдел "Култура, туризъм и вероизповедания"
Адрес 6000 гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики" № 107
Телефон (042) 614 863, 614 862